büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.


''Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.'' -Mustafa Kemal Atatürk

26 Mart 2014 Çarşamba

Birde Bu Açıdan

Konu gündem. 

Gündem karman çorman. 

Şu anlık gündeme bakış açısı 3 şekilde. Cemaatçiler, Akpliler, tarafsızlar. Peki ya 4. bakış açısı? Hiçbir şeyden haberi olmayanların fikri?

Şimdi kendini köyde yaşayan 50 yaşındaki Himmet amcanın yerine koy. Tek işin köyündeki bahçen. Her gün çocuğunun cebine harçlık koyamayacak kadar az para kazanıyorsun. Sabah kalkıyorsun bahçeni suluyorsun akşam olunca geçiyorsun televizyonun karşısına. Köy yeri, belediye yayınında gösterdikleri kanallardan başkası çekmiyor. Atv, Kanal D, Star, Show, Fox, Samanyolu. Bunlardan başka birini açma şansında yok. İzliyorsun. Çıkan tapelerden, ses kayıtlarından falan hiçbirini doğal olarak bilmiyorsun, izlememişsin. Soran olursa ağzından çıkan cümle televizyondan duyup aklında kalan cümlelerden başka bir şey olmuyor. ''Başbakan montaj diyo. Montaj onlar montaj.'' diyorsun. Hemde daha kasetleri bile izlemeden. 

Kabul edelim, biz her ne kadar sabahlara kadar internette tapeleri dinleyip yorum yapıp yazdıklarımızdan nefret aksa da, köydeki insanlar o çok hakaret edilen ve izlemeyip kendince ayar verdiğin medya kuruluşları ne derse ona inanıyor.

Sen hiçbir kaset yetmemiş gibi birde 25 Mart'a özel kaset istiyorsun. 

Himmet amcanın derdi yaşamasını kolaylaştıracak şeyler. 

Mesela,

Himmet amca çocuğuna her gün süt alacak kadar zengin biri değil. O yüzden hep eleştirilen ''okul sütü'' Himmet amca için dev bir hizmet. Eskiden Himmet amca hastaneye gittiğinde yok sağlık karnesi, yok yeşil kart, yok barkotsuz muayene olamama gibi dertle uğraşıyordu. Şimdi sadece TC kimlik numarasıyla muayenesini olabiliyor. Hasta haliyle hastane köşelerinde saatlerce sıra beklemiyor. 

Sen dershaneler kapatılıyor diye feryat figan ağlarken çocuğunu okula gönderebildiği için kendiyle gurur duyacak kadar sevinen Himmet amca, senin dershanelerini sikine bile takmıyor. Zaten parası yok nasıl yollasın çocuğunu? Köyünde olan tek bir öğretmen var ve Himmet amca için o tek öğretmen ümit kaynağı. Ne dershane ne başka bir şey umrunda olmaz. Öğretmeni o köye atayan insana bakar.

Sen internette petrol zammına, mazot zammına, doğal gaz zammına saatlerce sayıp söverken Himmet amca zam haberlerini görünce kanalı değiştiriyor. Çünkü arabası yok, evi sobalı. 

Sen bir elinde note 3, diğer elinde ayfonla dağıtılan tabletleri eleştiri yağmuruna tutarken Himmet amca çocuğu bilgisayar gördü diye sevinçten havalara uçuyor. 

Sen online randevu sisteminden kendine randevu almaya erinirken Alo 182 denilen sistem Himmet amca için baş tacı. Himmet amca doktora muayene olmak için kuşluk vaktinde kalkıp hastane önünde bekliyordu. Şimdi ise bir alo demesiyle işi halloluyor. 

Himmet amca senin attığın tweetlere değil, yazdığın yazıları değil, köylerine kadar gelen akil insanların sözlerine inanıyor. Hükümet gücünü tam da bu noktadan alıyor işte.

Sen Akp'nin dağıttığı kömürü, makarnayı küçümserken sobasına atacak odun bulamayan Himmet amca için o kömür elmas niteliğinde. Evet 2 paket makarnaya oyunu satıyor. Evet 2 paket kömüre oyunu satıyor. Çünkü aç, üşüyor, bakması, büyütmesi gereken çocukları var. Sen kombili evinde onlara bok atarken kömürü alan adamlar o yüzden Tayyip'e tapıyor. Senin beğenmediğin makarnaya talip olacak kaç tane yoksul aile var bu ülkede hiç oturup bunu etraflıca düşündün mü?

Sen bu adama gidip Erdoğan hırsız desen ne fayda? 

Akpliler kendi ağızlarıyla açık açık söylüyor bu dediklerimi: ''Eğitim seviyesi arttıkça Akp oyları azalıyor'' Taner Yıldız sadece bunu dillendiren insan. Hepsi biliyor böyle olduğunu. O yüzden bu hükümet bu kadar senedir tek başına hüküm sürüyor. Cumhuriyet ile yönetildiğimiz her 8 günün 1 inde Akp hükümette kalmış. Evde zor tuttuğu %50 yi  acaba evde tutmasaydı hükümet kalıcı olabilir miydi sence?

Şimdi çok okumuş fakat analiz yeteneği yerlerde sürünen sevgili entellektüel sığır, senin oyunda bir oy, Himmet amcanın da. Sen her şeyden haberdar olanla bildiklerini pekiştirirken Himmet amca kendisine sunulan senin için ufak ama onun izin dev hizmetlere bakıyor. 

Bu minvalde önemli olan bilginin yanında hareket etmek değil, cahile yol göstermektir. 

Her ne kadar okumuş insan varsa bu memlekette bir o kadar da cahil insan var. Hiçbir şeyden haberi olmayan insanlar var memlekette bunu kabul et artık. Sadece etrafımızdakilere bakarak yorum yapmak basit geliyor olsa da gerçekten bir şey başarmak istiyorsan bakış açımızı ve gördüğümüz insanları genişletmeliyiz. 

Yanlış anlaşılmasın. Tayyip'i sevmiyorum. Cemaati sevmiyorum. Siyaseti sevmiyorum. Ama bu benim olaylara bakış açımı görmemi engellemiyor. Sen aynı şeyleri tekrar edip kitle bilinçlendirmesi yapmadığın müddetçe daha çok Tayyip görür bu ülke.

Sağlıcakla.


2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş yazı gerçekten de katılıyorum. Blogunuzu yeni keşfettim. Bu aralar bu konulara merak sardim zihin kontrolü gizli servisler vb. Kitaplar alıp okumaya sonra internette bu tür yazılar okuyarak bakış açımı genişletiyorum. Sizin gibi insanların sayesinde iyi ki varsınız iyiki yazıyorsunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Eğitimin kötü olup dersanelere ihtiyaç duyulan sistemlerde dersaneler arası ticari rekabette kaçınılmaz olarak gelinecek nokta şüphe,şaibe, içsel bilgiye erişim, etik ve yasa dışıliktir. Her sınav türü ve döneminde benzer konular toplumu yormaktadır. Çözüm tüm eğitim alanlarında köklü düzenlemeler ve dersanelerin kapatılmasıdır.
    Fethi Yılmaz yazdı 04.03.2019
    Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrasında ÖSYM’nin soruları ve cevap anahtarını yayımlamadan önce sınav soruları sosyal medyada yer aldı. 24 Şubat 2019 Pazar günü gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı öncesinde soruların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddia edilirken, TUS sorularının çalındığı tartışmaları gündeme gelmişti.Sınav sorularının çalındığı iddiaları üzerine ÖSYM açıklama yaptı. TUS soruları ve cevap anahtarının çalındığı iddialarının odağındaki TUSDATA isimli dershane de konuyla ilgili açıklama yaptı. TUS’a giren doktorların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptıkları şikayetler ve söyledikleri, “sınav soruları çalındı mı” sorularını kuvvetlendirdi. Sınava giren bir doktor konuyla ilgili, "Bugün TUS dershanesine gitmeden başarı elde etmek çok zor” dedikten sonra, “Sızıntı iddiasının odağındaki TUS dershanesinin sınav öncesi 50 kişilik özel gizli grup oluşturduğunu ileri sürülüyor. Sınav soruları derece yapmaları için bu özel gruba verildi iddiası var. Bir de yüzde 98 soru tutturma, çıkan tüm sorulara referans spot bilgi paylaşımı sızıntı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Binlerce tıp doktorunun emeğinin çalınmasına sessiz kalınmamalı” iddialarında bulunmuştu. Konuyla ilgili sosyal medyada ve farklı mecralarda da iddialar dile getirilmesi üzerine, TUSDATA sınava giren hocalarının soruları ezberledigini ifade etmişti. CİMER’e yapılan şikayete ÖSYM Hukuk Müşavirliği yanıt vermişti. ÖSYM açıklamasında, TUSDATA’nın “soruları ezberledik” şeklindeki açıklamasına yer verdi ve sorular ÖSYM'den iki gün erken açıklandığı için telif hakkı konusunda yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.
    ÖSYM Başkanlığı Hukuk Müşavirliği CİMER’e yapılan şikayete şöyle yanıt vermişti: ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda, sınavlara giren bazı adaylarca sınav esnasında sorular ezberlenerek (bazen farklı adaylarca sınav esnasında ezberlenen sorular sınavdan sonra bir araya getirilerek) sınav sonrasında facebook, twitter, instagram, whatsapp, youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden paylaşılabilmektedir.
    Orijnaline en yakın şekilde çıkartarak soruları sınav bittikten sonra whatsapp üzerinden paylaştıkları açıkça ifade edilmiştir.Telif hakkı Başkanlığımıza ait olan sınav soru ve cevaplarının 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa aykırı olarak Başkanlığımızın yazılı izni olmaksızın yayınlanması suç olduğundan sınav sonrasında soruları izinsiz yayınlayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmakta ve aynı zamanda erişimin engellenmesi kararı verilmesi, Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliğinden talep edilmektedir.ilgili kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.”
    2019-TUS sorularının sızdırıldığı iddiaların merkezinde olan TUSDATA’nın kurucuları arasında yer alan Uzman Doktor Sami Selçukbiricik’in bağlantıları da dikkat çekiyor. Uz. Dr. Sami Selçuk Biricik, kurucu olmasının yanı sıra, çeşitli illerde yapılan TUSDATA seminerlerine konuşmacı olarak katılıyor ve DUSDATA sitesinde yazarlık yapıyor İstanbul’da İskenderpaşa Cemaati’nin lideri Muhammed Nureddin Coşan’ın vakfettiği “Asfa Eğitim Vakfı" yönetim kurulunda, TUS sorularını sızdırdığı öne sürülen TUSDATA’nın kurucusu Uz.Dr.Sami Selçukbiricik’in adı da geçiyor. Sami Selçukbiricik, Özel Asfa Ferda Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.
    Türkiye geçmişte ÖSYM sınav hırsızlıklarıni geçmişte çok yaşadı. Dün FETÖ’nün yaptığı sınav hırsızlıklarının sonucunda Türkiye hala bedel öderken bugün devlete yerleştirilen başka cemaatler üzerinden yine aynı iddiaların konuşulması “Ne zaman ders alacağız” sorularını da beraberinde getiriyor.Fethi Yılmaz Odatv.com

    YanıtlaSil