büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.


''Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.'' -Mustafa Kemal Atatürk

7 Ekim 2013 Pazartesi

Lady Gaga - Applause Klibi Deşifre

Saygılar moruk.

Nassın? Eysin?

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Lady Gaga' nın önceki klipleri defalarca deşifre edilmiş durumda. Çoğu insan haberdar bu karının yaptığı işten. Son çıkan albümünden bir kaç bir yer göstereceğim sadece. Aç yandan fon müziğini... (Bunu dinle bence) (Bu da olur) İkisinden birini aç. Kulaklarının pası silinirken beynine iki üç bilgi girsin.

Başlıyorum.


Klip böyle bir görüntüyle başlıyor diyebiliriz. Burda verilmek istenen mesaj Gaga' nıın bir yerde kapatıldığı ve onu yönetenlerin olduğu olabilir. Nerden böyle düşündün dersen;


Söylediğim fikri bu sahnede daha da pekiştirmiş oluruz. Ayrıca bu sahnede bir şey daha var.

Bu yazı' nın ortalarında bahsettiğim bir tablo var. ''Venüs' ün Doğuşu'' adlı Botticelli' nin bir tablosu. Yukarıda Lady Gaga' nın görüntüsüyle o tablo arasında benzerlikler var. Göğüsünü -afedersiniz- sütyenle değilde deniz kabuğuyla kapatması o tabloya ithafen yapıldığını anlamamıza yol açar.

Ayrıca Lady Gaga twitter üzerinden de o tabloyu albümün çıktığı ilk zamanlar paylaşmış;


Lady Gaga' nın zaten daha önce bu kafes içinde olduğu kıyafetleri de vardı. Etten elbise yapıp giyen bi andavaldan her şey beklenir. Buyrun o kıyafet;


Haa şunu da belirteyim bak. Deşifre dediysem beklentiniz yüksek olmasın. Zira ben görünmeyeni görebilecek bir adam değilim. Öyle bir iddiam yok. Ama çoğu kişinin göremediği şeyleri görürüm. Onda iddiam var. Neyse.

Gelelim merakla beklenen o İlluminati  sembollerine. Bu klipte çok farklı şeyler anlatılıyor bile olsa aklın hep illuminati simgelerinde olacağı için diğerlerini anlatmam da anlamsız olur amk.


Bu karının Baphomet aşkını defalarca anlatmışımdır. Hay amk karı gece uykusunda bile boynuz yapıyordur diye düşünüyorum ara sıra. 


Baphomet' i bilirsin zaten. 


Baphomet yapmaya çalışan çılgın Lady.


Tek göz resimlerine başlıyorum... Ayrıca şu albüm kapağı falan konusuna en sonda değinecem. Zeki Müren' in albüm kapağını çalmış doğrudur ama başka bir yere gönderme de yapabiliyor olabilir.


Bunu görünce 2005 yılında Kral Tv' nin alt yazısında geçen cümleler aklıma geldi amk. 

''İnsanın gözleri öyle kelimeler konuşur ki dil onları telaffuz edemez'' -Bayburtlu Burhan.


Bu da yeni çıktı amk. Kulağı tersten gösterenlerdensin moruk. Heheeh. 


Sadece yaptığı göz hareketine bak yavrucum.


Ufo gören masum Lady. Koçum benim.


Tekrarlıyorum... Sadece yaptığı harekete bak. 


''İki gözüm önüme aksın ki doğru söylüyorum yeeaa'' sözüne yeni boyut kazandırarak  ''Tek gözüm önüme aksın ki doğru söylüyorum yeeaa'' diye coverlayan Lady Gaga' ya kocaman bir alkış. 


Buna özenen çocuklar bile var amk.

Geleyim şimdi bu klibin rengine. Aslında pek kanıt olarak gösterilemez ama yine de belirteyim. Klip baştan sonra neredeyse siyah beyaz değil mi? Siyah beyaz da boyutlar arası geçişin sağlandığı renkleri temsil etmiyor mu? Damalı zemin falan... Arada bir de kırmızı renkler var. Cinsellik amk işte. Neyse bilmediğim konular üzerinde fazla yorum yapmam ama gene de öyle olduğunu söyleyebilirim.


Şu resim ortalığı kasıp kavurdu. La bu ne? Bu ne la? Ne la bu? Tamam çalmışsın amk eyvallah da bu kadar da olmaz ki. Ayrıca Zeki Müren' in bu albüm kapağına da bir türlü ulaşamadım nedense... Fakat bununla övünen insanlarımız var kardeşim. 

''Hep biz onlardan çalıyorduk utanıyordum. Şimdi onlar bizden çalmış gurur duydum.'' diyen insan gördüm ben. Lan itin kopuğu! Zeki Müren' in Lady Gaga' dan daha büyük ''sanatçı'' olduğunu anlaman için illa bir şey çalması mı gerekiyor? Siktir.


Bu karıyı bilirsiniz. Sikko' nun en çok okunan başlığının doğru anlatmış. Hamile olduğunu bile bilmiyor. Sonra ölüyor falan. Şu videonun sonlarına doğru röportajı var.


Sorum şu. Lady Gaga bu kadına gönderme yapıyor olabilir mi? Yani tüm ilgi Zeki Müren' in üzerindeyken aslında o kadına bir gönderme yapmış ihtimali var mı? Zeki Müren ile bu kadar benzerlik varken bu çok az kişinin aklına gelir. 


Hillary Clinton ile pişti olan Lady Gaga çılgın giysilerinden vaz geçmiş görünüyor. Hehe şaka amk. Gene kim bilir neler giyer.

''Lan olum tamam da bu kadar şey yapıyor. Bunun bize ne zararı var ki'' diyebilirsin. Bir zararı yok diyerek dinlemeye ve ona özenmeni söyleyecek değilim. Zira yeni jenerasyon Lady Gaga ile büyüyor. Ne yazık ki...


Şuraya baksana lan. O yaşta çocuk böyle büyüyor. Böyle popüler kültüründe amına koyyim diyesin geliyor ama diyemiyorsun işte. 

Bu kısa yazı da bu kadardı hocam. Lady Gaga' nın turşusu çıkmış artık. Fazla anlatmaya gerek yok. Yararım olduysa ne mutlu. 

Not: Bir önceki yazı da bu yazının ifşa değil bilgi içerikli olacağını belirtmiştim. Fakat gün geçmiyor ki bir konu çıksın da onun hakkında kendimi yazmaya zorlamayayım... O yüzden bir daha ki sefere kaldı. 

Kendine iyi bak.

Pedere selam. 



5 yorum:

  1. zeki Müren fotoşoklu beyler...

    YanıtlaSil
  2. la admin ne malsın fotoshop oldugunu bile anlamıyorsun koskoca dünya yıldızı gelip götü boklu birinimi taklit edicek ne malsınız ya.Dünyanın en fazla 30 yaş altı insanı bu kadın forbes dergisinin açıkladığı verilere bak 1.lady gaga 80 milyon dolar yıllık geliri, 2.justin bieber 58 milyon dolar 3.taylor swift 54 milyon dolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lan git götü boklu dediğin kişi kimmiş bir öğren bir araştır da gel mal!!!

      Sil
  3. Moruk sakin ol :) Bak orada yazmışım. ''Ayrıca Zeki Müren' in bu albüm kapağına da bir türlü ulaşamadım nedense...'' diye. Bende ulaşamadım. Shop olma ihtimali yüksek.

    YanıtlaSil
  4. Klipte sadece cinsellik değil daha bir sürü bok dönüyor. Part II istiyoruz, tşk

    YanıtlaSil